• Oostende verslag JO16 en JO17 - Oostende Open 2022

   

  Van 26 tm 29 mei hebben de JO16 en JO17 meegedaan aan een Internationaal toernooi in Oostende.
  De Oostende Open is een toernooi met ongeveer 100 deelnemende teams, 28 velden en alle leeftijdscategorieën tussen de JO11 en JO19. De teams kwamen uit Nedeland, Belgie, Frankrijk, Duitsland en Amerika.

  We hadden dit evenement als staf van de twee teams al een paar jaar in gedachten, uiteindelijk is het gewoon een kwestie van doen. Belangrijkste doelstellingen die we als begeleiding hadden : Herinneringen maken, een mooie seizoen afsluiting, en met z’n allen op pad.
  Uiteindelijk hebben we het toernooi ook gebruikt om afscheid te nemen van een speler die vorig jaar naar Apeldoorn was verhuisd.

  Dankzij een aantal sponsors hebben we een mooi jubileumshirt kunnen maken.

  Donderdag zijn we met 6 begeleiders en 25 spelers met een paar auto’s en een kleine personenbus vertrokken van SVMM. Hoe mooi is het om met je team op pad te gaan naar Belgie?

  Donderdagmiddag kwamen we aan op de accommodatie: een schoolgebouw in Gistel, vlakbij Oostende. Een accommodatie voor ongeveer 15 teams, Belgen, Fransen, Amerikanen en veel Nederlandse teams.

  Vrijdag begon de dag met lichte regen, maar vanaf het moment dat we het veld op gingen, was het 2 dagen lang een blauwe hemel, en een lekker voetbaltemperatuurtje.
  De sfeer op zo’n toernooi is best ontspannen, en alles is prima geregeld : Ontbijt, lunch en avondeten hebben we afgenomen in een totaalpakket.

 • De nachten waren…….anders dan thuis in ieder geval.
  De afsluiting van de vrijdag was lekker : staf even pauze op het strand, en de teams zelf nog even checken of de Mc Donald’s in Oostende hetzelfde smaakte: check.

  Oh ja, het voetbal
  Het niveau van het toernooi was erg hoog. De JO16 had alleen maar eerste klasse en hoofdklasse teams als tegenstander, maar met een fantastische wedstrijd op de zaterdag hebben we een eerste klasse team een ippon gegeven. Dat hebben de verliezers s ’avonds in de school en in de pizzeria nog vaak gehoord, maar uiteindelijk hebben de twee teams elkaar weer uitgezwaaid, en tot volgend jaar misschien … Uiteindelijk zijn we 6e geworden.
  De JO17 leek op weg naar de finalepoule, maar dat lukte net niet. Uiteindelijk is de JO17 ook 6e geworden.

  Elk team kreeg na de laatste wedstrijd een podiumceremonie.
  Niels pakte de microfoon, en hield een nu al legendarische toespraak. Volgende keer ook nog je moeder bedanken, dan is t helemaal af….

  Ik gun het elk team om een keer zo’n stap te zetten. We hebben herinneringen gemaakt.

  Club van 100

  Onder andere de bijdrage van de club van 100 heeft ons geholpen om een fantastische beleving neer te zetten voor de spelers van de JO16 en JO17.
  Ook nieuwe leden voor de Club van 100 zijn van harte welkom en ook hard nodig om deze bijdragen voor deze leuke activiteiten te kunnen leveren.

  Download het aanmeldformulier voor de Club van 100

  Vriendelijke groet,
  Marco Boekelo
  Coach JO-16