IJsselmeervogels JO8-3 - SVMM JO8-1
    Uitslag: 6-4
    Aanwezig: Feike, Ian, Levi, Mees L, Robin, Sebastian, Siem, Sven, Tjerk

Op een koude ochtend stonden de kanjers van SVMM Jongens Onder 8 weer klaar.
    We zagen elkaar om 8.15u op het mooie sportpark van De IJsselmeervogels, met een echt stadion. Al tijdens het warmlopen werd duidelijk dat we vandaag twee tegenstanders hadden: IJsselmeervogels JO8-3 én de gure, koude wind.

De eerste 10 minuten was Tjerk keeper. IJsselmeervogels startte sterk en kwam 1-0 voor. Al gauw wist Siem de 1-1 te maken door bijna vanaf eigen helft te scoren.

In de tweede 10 minuten was Mees keeper. Siem scoorde nog een keer en maakte de 1-2. IJsselmeervogels kwam weer terug: 2-2

Tijdens de derde 10 minuten keepte Ian. Helaas kregen we de 3-2 tegen. Maar toen kwam Mees op stoom en hij scoorde goed: 3-3. Toch wist IJsselmeervogels nog te scoren: 4-3

Tijdens de vierde tien minuten keepte Feike. De tegenstanders scoorden slim de 5-3, door voor onze goal af te wachten hoe het uitschieten ging. Een paar minuten later maakte Mees op precies dezelfde manier de 5-4.
    Het slot was voor IJsselmeervogels: 6-4

Bij het penalty nemen wist Ian met knappe reddingen ballen tegen te houden. Wij wisten een paar keer knap te scoren, want de bal lag ver van het doel.

De papa’s, mama’s, opa’s en oma’s waren trots. Trots op de leuke en spannende wedstrijd en trots op de jongens die in deze kou moesten bikkelen. En toen? Lekker de warme auto in naar huis!

Volgende week: SVMM JO8-1 - Scherpenzeel JO8-2, thuis om 9.30u.

--------

Verslag van de wedstrijd 12 november 2022

Sportpark Buurtsteeg Maarn
    SVMM JO8-1 - GVVV JO8-4
    Uitslag: 4-3
    Aanwezig: Ahmad, Feike, Ian, Levi, Robin, Siem, Sven, Tjerk

De dag na Sint Maarten en de dag van de intocht van Sinterklaas in Nederland. Het is een mooie, koude ochtend in de herfst met zon.
    GVVV start sterk. Ze lopen goed met de bal en zijn gevaarlijk bij ons doel.
    Wij werken keihard en keepers Tjerk en Levi houden knap ballen tegen.

Na twee pauzes staat het 0-3 voor GVVV.

De jongens van GVVV worden dan moe, maar bij ons gaat het juist beter. Sven en Robin verdedigen als leeuwen onze goal.
    Keepers Ian en Ahmad weten alles tegen te houden.
    Siem en Tjerk lijken wel overal op het veld tegelijk te zijn.

Levi, Ian en Feike pakken veel ballen af.

Het lukt ons om in de laatste twee delen van de wedstrijd 4(!) keer te scoren. Tjerk en Siem rossen de bal tegen de touwen.
    De jongens werken allemaal hard voor elkaar en zo winnen we met 4-3.
    Wat een spannende en sportieve wedstrijd!

We eindigen met penalty’s nemen. Altijd leuk!
    Veel jongens scoren.
    Feike redt met een paar echte,
    knappe duiken veel penalty’s.

Volgende week, 19 november, spelen we om 8.30u uit tegen IJsselmeervogels JO8-3.