• Nieuwsbrief 30 maart 2024

  Beste leden en betrokkenen bij SVMM,

  Het is weer tijd voor een bericht aan de leden. Er gebeurt immers genoeg bij onze club wat het waard is om onder de aandacht te brengen.

  Bij de senioren is het belangrijke nieuws dat we aan het einde van dit seizoen afscheid nemen van Fred Veenstra als hoofdtrainer en dat Aad van den Berg het komende seizoen de hoofdtrainer is. Jullie hebben hier waarschijnlijk al over vernomen. Ik heb hierbij – vast met vele anderen - dubbele gevoelens. Ik zie Fred als een goede en bij SVMM zeer betrokken trainer die vele jaren met grote inzet de selectie van SVMM heeft getraind en verder heeft gebracht. Grote dankbaarheid daarvoor is op zijn plaats. In de gesprekken die we met Fred voerden over het komende seizoen, stelde hij zich zeer constructief op. Zo maakt hij ook dit seizoen af. Dat siert de mens! De andere kant is dat we hebben besloten om voor het komende seizoen een nieuwe hoofdtrainer aan te stellen. Dat is geen makkelijk besluit. Na dit besluit kwamen we snel in contact met Aad van den Berg. Aad is ook een echte Maarenees met een lange SVMM geschiedenis, en hij heeft ook een rijke ervaring met het trainerschap op hoog amateur-niveau. Het voelt voor ons bijzonder dat hij “om de cirkel rond te maken” nu bereid is gevonden om bij ons trainer te worden. Het is spannend om te zien wat dit gaat worden. We wensen Fred en Aad natuurlijk alle goeds! Mooi is daarbij ook dat Marcel Lokhorst doorschuift als assistent-trainer van Aad bij het eerste elftal. We zijn daarom nog druk op zoek naar een trainer voor het tweede (selectie) elftal.

  Bij de jeugd is ook veel in beweging. Ik heb al gemeld dat er een jeugdcommissie is. Deze is ferm aan de slag gegaan. Naast het Nieuwjaarstoernooi en het recente bezoek aan het Nederlands Elftal in Zeist zit er nog van alles in het vat. Denk aan onze deelname aan de nationale voetbaldag op 1 juni en aan de seizoensafsluiting op 8 juni. Deze afsluiting is niet alleen voor de jeugd, maar voor de hele club. Nadere informatie hierover volgt. Zie op de socials ook wat er verder georganiseerd wordt, zo komt er een tafeltennis toernooi. En we zullen gezamenlijk wedstrijden van het Nederlands Elftal kunnen bekijken op 16 juni,21 juni en 25 juni.

  Eerder hebben we aangekondigd dat we een AED-cursus gaan organiseren. Dat heeft even geduurd, maar het komt er nu aan. Ook hierover zullen we gericht gaan informeren. Een ander belangrijk punt is dat we door wetgeving als SVMM verplicht zijn een aantal formele zaken aan te passen. Het bestuur is hier inmiddels mee aan de slag gegaan. Ik zal jullie niet vermoeien met deze materie en waar we allemaal aan moeten voldoen. Ik vind sommige eisen behoorlijk onzinnig voor een kleine voetbalclub als de onze en getuigen van veel “gestold wantrouwen”. Maar wat ik hierover vind is niet belangrijk, wij moeten eraan voldoen. Waarschijnlijk moeten we onze statuten aanpassen. Daarnaast vinden wij het als bestuur belangrijk dat onze jeugd in een veilige omgeving kan sporten. Het beleid van SVMM is dat onze vrijwilligers in het bezit zijn van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Dit beleid verdient onze aandacht en voor komend seizoen zal met de vrijwilligers die nog niet in het bezit van een VOG zijn het traject hiertoe worden ingezet. We hebben hier een been bij te trekken en dat gaan we doen. Het is fijn dat ons bestuurslid Arne Breunesse zich hiervoor inzet. Arne en ik hebben ook met onze vertrouwenspersoon gesproken. Dat is Paul van der Donck. Hij wil dit voor ons blijven doen. Het is goed om nog eens te benadrukken dat er een vertrouwenspersoon is die aan je kant staat.

  In het kader van onze verbreding van activiteiten wordt er op 7 april een eerste wielertocht georganiseerd. Ook heel bijzonder dat een groepje dit voorbereid. Na een ontbijt met koffie, thee en een pannenkoek zullen de deelnemers een mooie ronde van 65 of 80 KM fietsen over de Utrechtse Heuvelrug. Het startpunt is bij SVMM. Iedereen kan op zijn of haar eigen tempo meedoen. Na terugkomst op SVMM rond het middaguur staat er een broodje en drankje klaar in de kantine. Iedereen kan zich hiervoor inschrijven, of je nou lid bent van SVMM of niet. Inschrijven kan via https://forms.gle/J83j6AFbkkN1CgyT8.

  Wat betreft de accommodatie is goed om te melden dat we – in samenwerking met en met hulp van de gemeente – snel hopen te investeren in de verlichting. Velen van jullie hebben gemerkt dat deze inmiddels te wensen over laat! Daarnaast is er een werkgroep geformeerd die nadenkt over ontwikkeling van onze accommodatie (en dan met name de kantine en de kleedkamers) voor de komende middellange termijn. Ook de stichting is hierin natuurlijk vertegenwoordigd. Deze groep wordt vast nog groter. Ook hierover houden we jullie op de hoogte.

  Op 27 maart zijn onze trouwe sponsoren bij elkaar gekomen voor een wijnproeverij in de kantine. Hiermee wilden we onze sponsoren in het zonnetje zetten als dank voor hun onvoorwaardelijke steun. Onder begeleiding van een gecertifieerd sommelier hebben de aanwezige sponsoren heerlijke wijnen geproefd. Middels dit bericht kondig ik ook de sponsorverkiezing voor het seizoen ’24-’25 aan. 
  Op zaterdag 25 mei zullen we na de wedstrijd van ons eerste elftal in de kantine onder het genot van een hapje en een drankje de nieuwe shirtsponsor voor SVMM 1 verkiezen. Zet deze dag alvast in je agenda! Kortom, er speelt weer veel bij onze mooie club!

  Weet ons verder te vinden bij vragen, opmerkingen en suggesties. We spreken jullie graag.

  Met sportieve groet,
  Gerd de Kruif
  Voorzitter

 •  

  9 april 2024 is Alfred Borgen overleden,

  Geschrokken en verdrietig hebben we kennis genomen van het plotselinge overlijden van Alfred Borgen deze week. Alfred heeft jarenlang veel verschillende rollen gehad binnen SVMM. Van beginnend voetballer tot nu nog als begeleider van onze jeugdtrainers. We kennen Alfred als talentvol, toegewijd en vriendelijk. Een mooi mens waar de vereniging op heeft kunnen bouwen. We zullen Alfred enorm missen. Ons hart gaat uit naar zijn vrouw Nelly en hun zoons Lars en Milan, voor wie dit een immens verlies is.

  Op verzoek van de familie gaan de wedstrijden aanstaande zaterdag wel door, dat past ook bij de passie van Alfred voor het voetbal, maar we staan daarbij natuurlijk stil bij dit grote verlies. Wij doen dit door voor iedere wedstrijd een minuut stilte in acht te nemen, daarnaast zullen onze seniorenteams met rouwbanden spelen.

  Bestuur SVMM

   

   

   

 • Nieuwe hoofdtrainer

  Aad van den Berg nieuwe hoofdtrainer SVMM
   
  Het bestuur van SVMM is verheugd te kunnen melden dat Aad van de Berg vanaf volgend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van SVMM wordt. Aad heeft als speler jarenlang in het eerste elftal van SVMM gevoetbald en heeft inmiddels ruime ervaring als trainer op hoog amateurniveau. Zijn ervaring gecombineerd met zijn liefde voor de club en het dorp maken Aad de ideale opvolger van Fred Veenstra.
   
  Reactie Aad van den Berg: “Ik ben enorm blij om als hoofdtrainer bij SVMM aan de slag te gaan. Als echte Maarnaar en SVMM-er is het hoofdtrainerschap bij SVMM altijd een droom geweest om ooit eens te gaan doen, daarmee is de cirkel rond. Dit voelt als thuiskomen en ik heb enorm veel zin om volgend seizoen met deze groep te gaan werken!”

   

   
   
   
  Na een periode van acht seizoenen zullen SVMM en hoofdtrainer Fred Veenstra na dit seizoen uit elkaar gaan. Na een gedegen en respectvolle evaluatie met zowel de trainer als de selectie is besloten volgend seizoen een nieuw gezicht voor de groep te zetten.
  Fred trad in de zomer van 2016 voor de derde maal toe als hoofdtrainer van SVMM en heeft een onschatbare bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de selectie, individuele spelers en het seniorenvoetbal bij SVMM in het algemeen.
  SVMM is Fred zeer dankbaar voor zijn inzet en toewijding als hoofdtrainer van SVMM en wenst hem veel succes in het vervolg van zijn trainersloopbaan.
   
 • Nieuwsupdate 23 december 2023

  Beste leden en betrokkenen bij SVMM, 

  Je knippert twee keer met je ogen en er is alweer een kalanderjaar voorbij. Hoewel we bij SVMM eerder in voetbalseizoenen rekenen is dit weer een goed moment om stil te staan bij wat er allemaal gebeurt. Afgelopen zaterdag was er de jaarafsluiting voor de senioren met een onderling toernooi, pub quiz en barbecue. De opkomst was hoog. Het is mooi om te zien hoe (onder andere) Marcel Lokhorst, maar ook Olaf Kersbergen zich enorm inspannen om daar een succes van te maken. En een doorslaggevend succes was het! Dit zijn de momenten dat je ervaart dat SVMM meer is dan een voetbalclub. In goede en in slechte tijden er voor elkaar zijn. Zo zag ik eerder in de week ook een heel voetbalteam bij de begrafenis van een moeder van een oud-speler van SVMM. Bij SVMM worden banden voor het leven gesmeed. 

  Ook als ik voor mezelf iets verder terug kijk, gaat het snel en gebeurt er veel. Een paar jaar geleden hadden we nog te maken met Corona, daarna ons grootse lustrumfeest. De afgelopen periode waren we (grotendeels achter de schermen) druk met de plannen van de gemeente om de tennisvereniging naar de Buurtsteeg te verhuizen. Dit was de voorkeursvariant van het gemeentebestuur. Hoewel we constructief in deze discussies zitten, luistert het dan natuurlijk erg nauw of we in de plannen als SVMM kunnen blijven floreren. Inmiddels heeft de gemeenteraad besloten om de sportclubs op hun originele locatie te behouden. Misschien hebben we veel moeite voor niets gedaan, maar je weet het natuurlijk nooit. In ieder geval zijn er veel contacten gelegd en versterkt. Dat is altijd ergens goed voor. 

  Nu kunnen we ons beter richten op onze kerntaak: voetbalclub zijn en wat daarbij komt kijken om het (nog) beter te doen. Een aantal teams heeft het goede voorbeeld gegeven. Zo zijn de JO15-1 en 35+1 winterkampioen geworden, van harte gefeliciteerd! Verdere mooie ontwikkelingen zijn de vorming van een jeugdcommissie, die activiteiten voor de jeugd gaat organiseren. Deze hebben we gemist. We zijn erg blij dat een aantal ouders hiermee aan de slag gaat. Het begint al goed met het oliebollentoernooi op 13 januari aanstaande. Ook mooi nieuws is dat we – met de toezegging van subsidie van de gemeente – een AED cursus kunnen gaan organiseren. We moeten dit nog precies vorm geven, maar in ieder geval voor trainers en leiders lijkt dit ons belangrijk. Nadere informatie hierover volgt. Daarnaast willen we verdere stappen zetten in de sponsoring. Genoeg te doen om nog een slag te maken voor verbetering van de club. Sportiviteit is daarbij natuurlijk ook altijd een punt van aandacht. Dat gaat bijna altijd goed, maar er is soms een akkefietje. Daar willen we snel en adequaat op reageren, want hierin willen we een voorbeeld zijn. Suggesties op dit vlak zijn welkom. 

  In het kader van onze verbreding van activiteiten zal er dit voorjaar weer een wielerclinic georganiseerd worden. Ook hierover volgt nadere informatie. Daarnaast is er het traditionele BGT dart-toernooi op 27 januari. 

  Kortom, we zijn een bloeiende en actieve vereniging, financieel gezond, zoals in de laatste ALV aan de orde kwam. Genoeg om trots op te zijn, maar ook genoeg te doen voor verbetering. 

  Ten slotte, we doen het samen in Maarn en Maarsbergen. Dat komt tot uiting in de gezamenlijke nieuwjaarsreceptie van LTV Maarn, MHC Maarn en SVMM. Dit keer bij de MHC Maarn op 12 januari van 17 tot 20 uur. De ervaring leert dat dit gezellige en goede recepties zijn, laten we uit SVMM ook deze keer goed vertegenwoordigd zijn! Komt allen! 

  Weet ons verder te vinden bij vragen, opmerkingen en suggesties. We spreken jullie graag! 

  Met sportieve groet en goede feestdagen toegewenst. 

  Gerd de Kruif 

  Voorzitter

 • Nieuwsbrief 19 oktober 2023

   

  Beste leden van SVMM, een bericht van het bestuur over de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering (ALV) op woensdag 1 november aanstaande, live in de kantine van SVMM om 20 uur. We nodigen u van harte uit.

  De agenda, de algemene rapportage over het seizoen 2022/2023 en de specifieke rapportages over dit seizoen van de jeugd en van de senioren zijn bijgevoegd. De financiële stukken liggen ter inzage in de bestuurskamer, meldt u zich bij een bestuurslid wanneer u deze in wilt zien.

  We beginnen met de gebruikelijke agendapunten, zoals de behandeling van de financiële stukken en de rapportages over het afgelopen seizoen. Er kunnen zeker zaken beter en daar hebben we  ambities in, maar in algemene zin kunnen we stellen dat de vereniging bloeit. Daar zijn we blij mee. Ook financieel zijn we gezond.

  Een belangrijk specifiek punt betreft de discussies over de accommodatie. Zoals bekend en vaker vermeld is er een plan van de gemeente om de LTV Maarn naar de Buurtsteeg te verhuizen. Dit is een optie van meerdere opties, maar wel momenteel de voorkeursoptie van het gemeentebestuur. Als bestuur van SVMM willen we bevestiging van de leden vragen of de door ons gevolgde lijn in deze discussies akkoord is:

  • Voor het algemene belang wil SVMM als uitgangspunt constructief aan dergelijke discussies deelnemen, wanneer dit onze ambities en de groei van SVMM maar niet in de weg zit.
  • Voor SVMM is de locatie aan de Buurtsteeg de vaste basis. Als we daar als enige buitensportvereniging blijven is dat voor ons een ideale situatie, ook gelet op onze eigen ambities.
  • Wanneer de gemeente kiest voor verhuizing van de LTV Maarn naar de Buurtsteeg willen we constructief mee (kunnen) denken.
  • Het huidige voorstel van de gemeente is evenwel niet acceptabel, onduidelijk en veel te mager: je doet het goed of je doet het niet.
  • Voor SVMM gelden een aantal randvoorwaarden:
   • Groei moet mogelijk zijn. Twee kunstgrasvelden is minimaal, maar wellicht is een derde (halve) veld nodig en mogelijk.
   • Goede verlichting op beide velden is nodig.
   • De kantine moet aan het hoofdveld grenzen.
   • Rekening moet worden gehouden met toekomstige ontwikkelingen, zoals met betrekking tot het gebruik van kunststofkorrels op kunstgrasvelden.
   • Er moet voldoende parkeergelegenheid zijn en er moet rekening worden gehouden met geluids- en lichtoverlast.
   • SVMM  heeft geen budget om deze ontwikkelingen te financieren.
  • Wanneer de optie van verhuizing van de LTV Maarn naar de Buurtsteeg wordt gekozen denken we graag direct en pro-actief mee. We vormen daarvoor inmiddels een werkgroep.
  • Dan zijn er wellicht ook mogelijkheden voor goede samenwerking met LTV Maarn, bijvoorbeeld in de exploitatie. Een gezamenlijke ontwikkeling kan ook verder gaan. Die mogelijkheden moeten dan verkend worden.

  We hopen op de ondersteuning van de leden met onze lijn. De ALV is een moment om in alle openheid met elkaar het wel en wee van onze club te bespreken en uw reflectie te geven. Leden en betrokkenen zijn van harte welkom.

  Met sportieve groet, namens het bestuur,

  Gerd de Kruif

  Voorzitter

 • Nieuwsbrief 1 september 2023

  Beste leden en betrokkenen bij SVMM,

  We staan aan de start van het seizoen 2023-2024. Een goede reden voor weer een bericht van het bestuur. Er is veel vermeldenswaard.

  • We hopen allereerst natuurlijk op een sportief succesvol en sfeervol seizoen. Daar doen we ons best voor. Onze oproep is aan iedereen om zich goed te gedragen, naar de scheidsrechter, naar de tegenstander, naar je medespeler. Wees gedreven en ambitieus, maar hou het sportief en gezellig.
  • Het is prachtig nieuws dat we voor de kleiding voor de hele jeugd onderbouw sponsoren hebben: Edin Dental Academy en de Kleurenwaaier. Hier is ook afzonderlijk aandacht aan besteed, maar ik noem het graag nog een keer. We gaan ook op zoek naar een sponsoring voor de bovenbouw van de jeugd.
  • Van het lustrum wordt nog een herinneringsboek gemaakt. Renée Leenstra gaat dit voor ons verzorgen. Foto’s van het lustrum zijn daarom bijzonder welkom. Deze kunnen doorgegeven worden aan een-ander@outlook.com. De deadline voor aanleveren is 23 september.
  • We hebben weer nieuwe netten en de accommodatie is secuur schoongemaakt. Laten we dit zo houden. Er blijken toch weer veel ballen kwijt te zijn. Dat kan natuurlijk niet, wees er zuinig op.
  • Een belangrijk punt is het rookbeleid bij SVMM. Zoals bij iedereen bekend is het streven om rookvrij te zijn. Net als bij andere verenigingen lukt dit niet vanzelf. Maar we willen hier verdere stappen in zetten. Wanneer er wordt gesport – maakt niet uit door wie  – wordt er op ons terrein niet gerookt en dit gaan we actief handhaven. Hou je hieraan! Bij de ingang is een kleine hoek voor de verstokte rokers, maar dus niet meer op het terras en het verdere terrein.
  • Wat kan helpen is dat de komende maanden op woensdagochtend en vrijdag een coach voor het stoppen met roken bij SVMM aanwezig is. Ze heet Linda Dijkstra. Ze kan – en dit wordt in de regel geheel door de zorgverzekeraar vergoed – mensen hierbij begeleiden. Ik zou zeggen: daar ligt een kans. Kijk naar www.leefstijlcoachlinda.nl. voor meer informatie of om een afspraak te maken.
  • Als we het toch over gezondheid hebben: we willen ook graag de mogelijkheid bieden aan actieve leden om een EHBO/AED cursus te volgen. We bereiden dit voor en zoeken naar een sponsor. We houden jullie hiervan op de hoogte.
  • Onze volgende ALV is op 1 november 2023. Schrijf deze vast op in de agenda. Waarschijnlijk is dan bekend welke voorkeur de gemeente heeft voor de ontwikkeling van voorzieningen in Maarn. Het is niet uitgesloten dat dit voor SVMM consequenties heeft. We bespreken dit graag met jullie.
  • De enquête naar andere sporten bij SVMM heeft al een aardig aantal reacties opgeleverd. Iedere deelnemer aan de enquête krijgt een terugkoppeling per mail. In ieder geval zijn er genoeg reacties om een volgende wielerclinic te organiseren. Nadere informatie hierover volgt. Er volgt ook nog en herinnering voor het invullen van de enquête, om het aantal respondenten te vergroten en zo een nog beter beeld te krijgen van de sporten waar interesse in is.
  • Het verzoek blijft om goed te parkeren in de daartoe bestemde en beschikbare plekken en niet in de berm, zodat de buurt er geen last van heeft.
  • Als bestuur zijn we op zoek naar een secretaris. We zijn een leuk cluppie en de tijden zijn interessant, als je interesse hebt, meld je dan bij iemand van ons! Verder gaan – in ieder geval tijdelijk - Jeroen Brouwers en Arne Breunesse ons bestuur versterken als algemeen lid. Daar zijn we ontzettend blij mee.
  • Weet ons verder te vinden bij vragen, opmerkingen en suggesties. We spreken jullie graag!

  Met sportieve groet.
  Gerd de Kruif
  Voorzitter

 • Nieuwe kledingsponsor onderbouw

  Met veel dank aan de sponsoren Edin Dental Academy en De Kleurenwaaier.

  SVMM presenteert met trots twee kledingsponsors voor haar onderbouw jeugd: 
  Vanaf het seizoen ‘23-‘24 zullen zij op de borst en de rug van JO7 (mini’s) t/m JO12 prijken.

  SVMM is verheugd dat deze twee trouwe sponsoren voor de komende 3 jaar de kleding voor onze onderbouw gaan verzorgen. Hiermee garanderen we de duurzaamheid van de tenues, speelt de volledige onderbouw in uniforme representatieve tenues en kunnen we extra’s voor de jeugd organiseren.

  Om de onderbouw in ‘een nieuw jasje’ te kunnen steken zal op zaterdag 2 september de uitgiftedag plaatsvinden. Van 11:00 tot 12:00 uur liggen de tenues voor JO7 (mini’s) t/m JO12 klaar in de kantine om opgehaald te worden. Eind vorig seizoen is de pasdag geweest waardoor voor iedereen de juiste maat beschikbaar is. Zaterdag zal er tevens de mogelijkheid zijn om nieuwe kousen aan te schaffen in de kantine à €11,99 per paar.

  Daarnaast wordt er voor de hele club een kledingruilbeurs georganiseerd. Heb je een paar schoenen, kousen, shirt, broekje of ander soort kledingstuk over waar je uit bent gegroeid of op uitgekeken bent maar een ander wel blij mee kan maken? Biedt het aan tijdens de ruilbeurs en kom samen met de geïnteresseerde tot een mooie deal.

  Wij danken Edin en De Kleurenwaaier voor hun support aan de club en hopen de samenwerking in de toekomst voort te kunnen zetten. Ben je ook geïnteresseerd in het sponsoren van de club op een bepaalde manier, bijvoorbeeld door tassen, trainingspakken, bordreclame of kleding van andere teams te laten bedrukken met uw logo? Neem dan contact op met sponsoring@svmm.nl

  Wij hopen je zaterdag 2 september te verwelkomen in de kantine van SVMM met koffie en thee.

  Met sportieve groet,

  Mede namens het bestuur,
  Sponsorcommissie SVMM,
  Jeffrey, Timo en Jeroen

   

  EN ZET ALVAST IN JE AGENDA:

  Winterstop : 18 december - 7 januari 2024

  Inventarisatie seizoen 2024/25 : februari 2024
  Bekendmaking teamindeling volgende soezoen: mei 2024

  Einde seizoen: 1 juni 2024
  Laatste trainingsweek Seizoensafsluiting: 22 juni 2024 (onder voorberhoud)

 • Nieuwsbrief 11 april 2023

  Beste leden en betrokkenen bij SVMM, Weer een bericht van het bestuur. De tijd gaat snel, er is weer veel gebeurd en daarbij zijn vermeldenswaardige zaken:

  • Zoals ook de vorige keer al is gemeld, willen we nadenken over verdere ontwikkeling van SVMM. Hierbij hoort dat we kijken naar de mogelijkheden om andere sporten naast voetbal aan te bieden. Om de behoefte hiernaar te inventariseren is een enquête gestart. De link naar de enquête is enquête sporten bij SVMM. Voel je vrij om de enquête breed te delen. Voor vragen over de enquête en het aanbieden van extra sporten kan je terecht bij Jeroen Bergschneider.
  • Niet uitgesloten is dat we toch nog in beeld komen bij de discussies over accommodaties in Maarn, zoals scholen, dorpshuis, sporthal. Deze discussie concentreert zich op het Trompplein, de Planetenbaan en bestaande locaties, maar niet uitgesloten is dat voor sommige functies toch weer naar de Buurtsteeg wordt gekeken. Wij zeggen daar niet bij voorbaat nee tegen, maar hebben wel onze voorwaarden. We houden de ontwikkelingen nauw in de gaten en hebben contact met de gemeente. Weet ons te vinden bij vragen of suggesties. Als het concreter wordt, komen we natuurlijk bij jullie terug.
  • De competitie is in volle gang. Met wisselende resultaten. Het is heerlijk om de passie van iedereen in het veld te zien. Dat gaat vrijwel altijd goed, maar helaas zijn er weer enkele incidenten geweest, niet zozeer veroorzaakt van onze kant, maar dat leert ons wel om vast te houden aan de regels van fair play en goede omgangsvormen.
  • We hebben weer een bijzondere sponsoractie (verkiezing) gehad. Deze heeft dit jaar 7.800,- euro opgeleverd! Een record. Dit is heel belangrijk voor onze club. Grote dank aan de sponsoren! En grote dank aan Jeffrey, Timo en Jeroen die dit hebben georganiseerd. Een resultaat om trots op te zijn. Let op de (nieuwe) sponsorborden en doeken, dan weten jullie waar je bij voorkeur terecht kunt.
  • De kantine draait op volle toeren, niet in de laatste plaats vanwege de goede organisatie door Yulika. We hebben onlangs weer het door BGT gesponsorde – traditionele – darttoernooi gehad. Het was voor mij de eerste keer. Heel bijzonder, met een hoge opkomst en omzet! Helaas was het ook een “superspread-event” qua Corona, maar daar kijken we inmiddels anders tegenaan. Er komt weer een tafeltennis-toernooi aan. Houd de social media in de gaten!
  • Met daarbij nieuwe leden, goede contributiebetalingen en goed gebruik van subsidiemogelijkheden, zit onze vereniging er op dit moment financieel gezond bij. Dat is toch bijzonder! We lezen ook andere signalen over sportclubs. Dit betekent dat we voorlopig kunnen vasthouden aan het besluit om de contributies niet te verhogen.
  • Ook qua vrijwilligers mogen we niet klagen. We zijn wel naarstig op zoek naar een nieuwe secretaris, omdat Joyce Werkman over niet al te lange tijd zal stoppen. Al is het nog niet zo ver, we gaan Joyce erg missen! Wie interesse heeft in deze functie, meld zich bij mij of bij ons. Het te verrichten werk is overzichtelijk en het bestuur is gezellig en doelmatig. We kunnen overigens ook scheidsrechters goed gebruiken. Ik val af en toe in als scheidsrechter. Ik zal niet zeggen dat dit altijd makkelijk is, maar het is ook “onmeunig” leerzaam! Aan te raden als levenservaring.
  • Het was mooi dat we onlangs René Gadellaa nog een keer in het licht konden zetten met de uitreiking van de KNVB-waarderingsspeld. Nu René net verhuisd is naar het oosten van het land, zal hij wellicht minder bij ons zijn. René heeft enorm veel voor SVMM betekend. Onze dank is groot aan dit erelid. Het leverde ook een mooi stukje in De Kaap op.
  • Met enige regelmaat krijgen we klachten over parkeren in de berm. Soms kunnen bewoners er niet langs. Jullie weten allemaal waar parkeren verboden is . Hou je daaraan en spreek mensen aan die zich hier niet aan houden (het zullen vaak bezoekers zijn). Wij houden ook een extra oogje in het zeil.
  • Ten slotte, bij een club die zo in de samenleving verankerd is, is er natuurlijk ook sprake van lief en leed. Sommige zaken weten we, andere niet of pas laat. Dat kan soms heftig zijn, zoals het overlijden van een naaste familielid. Laten we er dan ook voor elkaar zijn. Weet ons verder te vinden bij vragen, opmerkingen en suggesties. We spreken jullie graag!

  Met sportieve groet.
  Gerd de Kruif
  Voorzitter

 • KNVB-speld voor René Gadellaa bij SVMM

  Maart 2023

  De KNVB, vertegenwoordigd door Hans Buitenhuis, heeft afgelopen zaterdag (18 maart) in Maarn een zilveren waarderingsspeld uitgereikt aan René Gadellaa van SVMM. René heeft zich decennia lang met hart en ziel voor SVMM ingezet en is erelid van de club. Gadellaa is een voorbeeld van een vrijwilliger waar een club op draait en voor wie niets teveel is. Gadellaa is net verhuisd naar het oosten van het land, een goede reden voor SVMM en voor de KNVB om hem nog een keer in het zonnetje te zetten. 

 • René Gadellaa
 • Nieuws update

  Nieuwsbrief 15 december 2022

   

  Weer een bericht van het bestuur. Het seizoen is goed op gang. Binnen de lijnen wordt met hartstocht gevoetbald – ons eerste elftal is zelfs periodekampioen geworden - en buiten de lijnen is de gezelligheid groot. Zo zien we het graag. Er zijn verder een aantal zaken van belang te melden.

  Als eerste is op 9 november de ALV geweest. Jeroen Bergschneider als bestuurder geïnstalleerd. Een taak van Jeroen is om te onderzoeken of er behoefte en mogelijkheden zijn voor andere sporten bij SVMM, denk daarbij bijvoorbeeld aan hardlopen, atletiek en wielrennen. Hiervoor wordt een enquête gehouden in Maarn en de omliggende dorpen. We nemen het stap voor stap, maar het is in ieder geval mooi om te onderzoeken of dit wat wordt. We zijn niet voor niets een sportvereniging. Verder gaat iedereen in het bestuur nog even door. Ook dat is natuurlijk fijn.

  In de ALV is besloten om de contributies niet te verhogen. Dat is een gewaagd besluit gelet op de stijgende kosten. Zo weten we inmiddels dat de kosten voor gas en elektra ook voor SVMM ferm hoger zullen worden dan we (al hoger) hadden begroot. Zeker zo’n 10.000 Euro. Anderzijds staat onze club er financieel goed voor en willen we qua contributies niet teveel uit de pas lopen met andere verenigingen. Daarom doen we dit zo. We hebben hier een goed en open gesprek over gehad in de ALV. Daarbij is het belangrijk om te vermelden dat wanneer vanwege de inflatie een te groot tekort op de begroting ontstaat, we voor het seizoen ‘23/’24 genoodzaakt zijn de contributie wel te verhogen. En als iemand de tegemoetkoming voor de hogere energierekening naar SVMM wil over maken is dat welkom! Er zijn al mensen die dat gaan doen. De contributies voor dit seizoen worden inmiddels geïnd. Dat blijkt de afgelopen jaren niet bij iedereen soepel te verlopen. We hopen op jullie medewerking. Als het financieel moeilijk op te brengen is, laat het ons weten, we gaan daar vertrouwelijk mee om en zoeken dan een oplossing. De prijzen in de kantine zullen overigens wel enigszins omhoog moeten. Gelet op de stijgende kosten van inkoop is dat onvermijdelijk.

  Een punt van heel andere orde. Er heeft zich onlangs een heel vervelend incident voorgedaan, waarin twee jeugdspelers van SVMM na de training op de Buurtsteeg beroofd zijn. U hebt er wellicht al van gehoord. De politie is bezig met de zaak. Dit herinnert ons eraan dat we veiligheid niet vanzelfsprekend kunnen nemen. Het betekent helaas dat alertheid is geboden. Zeker in het donker na een training buiten de bebouwde kom en met jeugdspelers. Heel erg vervelend is dit, in de eerste plaats voor de betrokkenen.

  Verder hebben we als bestuur nagedacht over de omgangsvormen bij SVMM. Bij een voetbalclub moeten we daar op letten. Bijvoorbeeld in het spel kunnen de emoties soms hoog oplopen. Het is zeker niet zo dat dit bij SVMM uit de hand loopt, maar het lijkt ons goed om iedereen nog eens helder eraan te herinneren hoe we het (vast allemaal) willen zien. Bij andere sporten is het bijvoorbeeld normaal om na een wedstrijd met de tegenstander samen bijeen te komen. Dat is geen verplichting, maar wel een mooi streven naar sportiviteit. Daarom de volgende omgangsregels (het zijn er logischerwijze 11):

  We respecteren elkaar. We respecteren de tegenstander. We respecteren de scheidsrechter. Dit betekent:

  1. We waarderen onze vrijwilligers, waaronder onze scheidsrechters, trainers, coaches, barpersoneel en leiders voor het werk dat ze doen voor SVMM in woord en daad.
  2. De scheidsrechter heeft gelijk, ook als hij geen gelijk heeft. Alleen de aanvoerder mag op een respectvolle wijze discussie met de scheidsrechter aangaan.
  3. Onze grensrechter is er ter ondersteuning van de scheidsrechter en niet als extra coach langs de lijn.
  4. Bij de senioren: als het qua sfeer past, kan je na afloop van de wedstrijd namens de club een drankje aanbieden aan het team van de tegenstander. Als het even kan drink je samen met de tegenstander een drankje. We delen immers dezelfde passie!
  5. Als er jeugd op het terrein is, wordt er op het hele terrein niet gerookt. Peuken ruim je zelf op.
  6. Je meldt je tijdig aan of af voor de wedstrijden en doet de afgesproken vrijwilligerstaken met een goed gemoed.
  7. Je betaalt je contributie zonder dralen. Als betaling van contributie moeilijk voor je is, kan daar in overleg met de penningmeester en op een vertrouwelijke manier een mouw aan gepast worden.
  8. We zijn zuinig op onze materialen, ruimen die goed op en zorgen dat deze compleet zijn (dit geldt onder meer voor de ballen).
  9. Hoewel we het niet kunnen verplichten, hechten we aan hygiëne en daarom stimuleren we het douchen na wedstrijden en trainingen. Daarbij zijn geen begeleiders aanwezig.
  10. We zorgen samen voor de goede sfeer bij SVMM. We hebben oog voor elkaar. Bij een voetbalclub komen verschillende mensen samen, hoe mooi is het om elkaar beter te leren kennen, snappen, waarderen en te ondersteunen.
  11. Als je klachten, opmerkingen of suggesties hebt, kan je je altijd bij een bestuurslid melden, wanneer gewenst kan je ook de vertrouwenspersoon benaderen. Dat is Paul van der Donk.

  Nogmaals, dit klinkt misschien voor jullie te bekend omdat je dit al zo doet, maar er zijn soms momenten waar het niet optimaal verloopt. Dat willen we voorkomen. Mooi is het nieuws dat er weer nieuwe vrijwilligers zich inzetten voor de club. Bijvoorbeeld Alfred Borgen bij de begeleiding van jeugdtrainers en Yulika van den Berg voor de coördinatie van kantinewerkzaamheden.

  Ten slotte, we kunnen gelukkig weer een nieuwjaarsborrel organiseren, samen met LTV Maarn en MHC Maarn, op zondag 8 januari van 16 tot 19 uur bij de LTV (Planetenbaan 1b). Iedereen is daarbij van harte welkom. Weet ons dus te vinden bij vragen, opmerkingen en suggesties. We spreken jullie graag!

  Met sportieve groet en natuurlijk fijne kerstdagen en een goed oud & nieuw gewenst.
  Gerd de Kruif
  Voorzitter

   

  --------

  Nieuwsbrief 21 oktober

   

  Beste leden en betrokkenen van SVMM, een bericht van het bestuur over de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering (ALV) op woensdag 9 november aanstaande, live in de kantine van SVMM om 20 uur. We nodigen u van harte uit.

  Bijgevoegd zijn de agenda en de stukken voor deze ALV. Hier te downloaden.

  Na ons mooie lustrum richten we ons weer volledig op doorontwikkeling van onze club. Er is genoeg te doen. We hebben een aantal prioriteiten voor de komende tijd  benoemd, die we graag bespreken. Specifiek agenderen we in de ALV ons onderzoek naar mogelijkheden voor verbreding van onze club (andere sporten betrekken), waar Jeroen Bergschneider, ons beoogd nieuwe bestuurslid, zich voor inzet.

  We vinden het belangrijk om de komende jaren de begroting sluitend te hebben. Gelet op de inflatie en de energiekosten, ontkomen we er daarom niet aan om de contributie en de prijzen in de kantine iets te verhogen. De verhogingen liggen in de orde van grootte van 5%. De precieze voorstellen worden in de financiële stukken en tijdens de ALV toegelicht en besloten. Natuurlijk proberen we allereerst ook de kosten verder te beperken en zoeken we naar andere hogere inkomsten, zoals vanuit sponsoring. We hebben de contributie een aantal jaren gelijk kunnen houden of (voor de jongste jeugd) kunnen verlagen, nu moeten we dus helaas iets omhoog. Als altijd geldt dat wanneer er problemen met de betaling zijn, we er op individuele basis in overleg een mouw aan kunnen passen.

  De agenda, de algemene rapportage over het seizoen 2021/2022 en de specifieke rapportages over dit seizoen van de jeugd en van de senioren zijn bijgevoegd. De financiële stukken liggen ter inzage in de bestuurskamer, meldt u zich bij een bestuurslid wanneer u deze in wilt zien.

  De ALV is een moment om in alle openheid met elkaar het wel en wee van onze club te bespreken en uw reflectie te geven. Leden en betrokkenen zijn van harte welkom.

  Met sportieve groet, namens het bestuur,

  Gerd de Kruif

  Voorzitter

   
 • JVTC certificaten uitgereikt

  Op 1 februari 2019 heeft onze Hoofd Opleidingen Arnoud Eekhof maar liefst 10 certificaten uitgereikt aan jeugdspelers die de JVTC cursus (De Jeugd Voetbal Trainer Coach)hebben gevold. We zijn trots op het werk dat Arnoud doet en ook op zo’n grote groep jeugdspelers die zo serieus bezig is om trainingen te verzorgen! 
  Dit jaar is de JVTC cursus mede tot stand gekomen met de KNVB. 
  Leer meer op KNVB.nl

 • Nieuwe hoofdtrainer

  Aad van den Berg nieuwe hoofdtrainer SVMM
   
  Het bestuur van SVMM is verheugd te kunnen melden dat Aad van de Berg vanaf volgend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van SVMM wordt. Aad heeft als speler jarenlang in het eerste elftal van SVMM gevoetbald en heeft inmiddels ruime ervaring als trainer op hoog amateurniveau. Zijn ervaring gecombineerd met zijn liefde voor de club en het dorp maken Aad de ideale opvolger van Fred Veenstra.
   
  Reactie Aad van den Berg: “Ik ben enorm blij om als hoofdtrainer bij SVMM aan de slag te gaan. Als echte Maarnaar en SVMM-er is het hoofdtrainerschap bij SVMM altijd een droom geweest om ooit eens te gaan doen, daarmee is de cirkel rond. Dit voelt als thuiskomen en ik heb enorm veel zin om volgend seizoen met deze groep te gaan werken!”
   
 • Verenigingsscheidsrechters geslaagd voor KNVB examen

  Op 23 mei, zijn maar liefst 9 SVMM verenigingsscheidsrechters geslaagd voor het KNVB examen. Een mooi compliment aan de deelnemers, en een mooie impuls aan de vereniging. 

  Dank aan de teams JO13 en JO15 voor de oefenwedstrijden, en Helmert Lokhorst voor de begeleiding. 

  Gefeliciteerd Pieter Lalkens (initiatiefnemer van de cursus), Bas Langeveld, Henk de Man (niet op de foto), Arjan Blom, Bart Schure, Thije Kampschroer, Aert van der Goes, Daniel Meijer, Erik Brakke, Dennis van Ravenswaaij.